Om Bingo

» Bingospelets historikBörjade i USA och Storbritanien
Bingospelet uppstod i USA under 1920-talet och kom till Europa efter andra världskriget. I både USA och Storbritanien var det främst kyrkor och välgörenhetsorganisationer som utvecklade och arrangerade spelet.
Dessa länder driver fortfarande det mest sofistikerade bingospelet. Ofta i stora bingohallar som kan rymma
tusentals prsoner samtidigt.

Sverige
I Sverige arrangerades det första organiserade bingospelet den 9 september 1961 av Gunnarstorps IF i nordvästra Skåne. Det var ett experiment för att försöka få in ytterligare pengar i klubbkassan. Resultatet blev minst sagt en dundersucce. Bingospelet spred sig som en löpeld runt om i Sverige. I slutet på 1960-talet spelades det bingo på cirka 500 platser runt om i landet.

Ändrad lagstiftning
1974 infördes en ny lagstiftning. Tillståndsgivningen övergick från polisen till Länsstyrelsen vars kontrollanter utbildades av dåvarande Lotterinämnden. Som ställde höga krav på redovisning och avkastning. Vilket innebar att alla oseriösa aktörer med en gång försvann från marknaden.

Beskattningen försvinner – kontantvinster införes
Under slutet av 1980-talet sänktes beskattningen av bingospelet för att helt avkaffas 1995. Under början av 1990-talet fick bingospelet ett uppsving. Mycket tack vare att kontantvinster blev tillåtna. Sedan slutet av 1990-talet har det traditionella bingospelet fått konkurrens från många bingoliknande spel men ändå hävdat sig gott. Trots att spel och vadslagning på nätet växer och antalet nya spelbolag ständigt ökar.

Rökförbudet i juni 2005
Rökförbudet på restauranger och serveringsställen från juni 2005 innebar att den rökfria avdelningen i bingohallarna byggdes om till rökrum istället. Alla bingohallar har därmed i ett slag blivit rökfria vilket uppskattas av nästan alla bingospelare. Det går alldeles utmärkt att spela bingo utan att röka så länge serveringen av kaffe m.m. finns kvar.
Den som blir röksugen är välkommen in i vårt luftkonditionerade rökrum!

Triangelns Bingo   Spångatan 11    211 44 Malmö    |    Tel: 040-972021   Fax: 040-976951    | e-post: triangelnsbingo@telia.com
© Triangelns Bingo 2006-2009 | Producerad av Scandnet