10 Tips: Gör ditt lokala Bingo-spel lite roligare

0
4052
Roligare bingo

Med tiden kan man ibland tröttna på samma gamla bingospel, vare sig man spelar hemma, på ålderdomshemmet eller med vänner. För att lätta på stämningen ka man variera spelet. Överväg att krydda dina bingospel med följande varianter.

1Spela bytbingo

Låt spelarna byta plats i mitten av ett spel och ta det nya bingokortet som eget. Mellan spelen byter spelarna istället bingokorten mellan varandra.

2Vinnande sätt

Variera sätten att vinna på. Istället för att bara vinna genom att ha fem marker i rad, överväga att spela fyra hörn (var och en av de fyra hörnen måste vara täckt), X-mönster eller L-mönster (göra brevet på brädet) eller täcka alla hela styrelsen).

3Åk på utflykt

Ta med bingospelet på utflykt. Spela utomhus tillsammans på en picknick eller åk på en lång weekend tillsammans med bingogruppen.

4Bingoauktion

Förbered lekpengar, till exempel från ett monopolspel för att använda på en bingo-auktion. I stället för att dela ut prpriser och ge dem ut på varje bingospel, skapa spelpengar för att passa ut till invånare när de vinner. I slutet av månaden, värd en rolig bingoauktion där invånare använder sina lek pengar för att bjuda på priser.

5Spela Dubbelbingo

Ge ut dubbla cinster under speciella spel som du kallar för dubbelbingo, för att göra spelet mer speciellt.

6Temabingo

Anpassa och variera bingospelet kring ett specifikt tema. Skapa bingokort på din dator kring det specifika temat. Under sommaren kan du till exempel skapa B-E-A-C-H kort istället för vanliga B-I-N-G-O kort.

7Musikbingo

Lägg till musik i spelet. Skapa bingokort som har titlar av låtar istället för nummer. När en låt spelas, har spelarna lokalisera titeln på sina kort och täcka det med ett bingochip.

8Quizbingo

Lägg till frågesport till bingospelet. Skapa kort som innehåller information och svar på frågor istället för siffror. Till exempel, skapa bingokort som bara har olika länders namn inuti varje ruta. Under spelet, ge ledtrådar om varje land och låt spelarna fylla i brickorna efter informationen.

9Bildbingo

Lägg till bilder till bingospelet. Lägg till exempel till bilder på kändisar på bingokorten som spelarna kan känna igen. Under spelet, ställ frågor om kändisarna och se om spelarna kan gissa vem du pratar om innan de fyller i rutan på bingobrickan.

10Matbingo

Lägg till mat och dryck till bingospelet. Planera ett roligt bingospel när du serverar en viss mat eller dryck. Till exempel, en gång per månad, spela en rolig alkoholfri bingo, som Virgin Mojito Bingo eller Virgin Daiquiri Bingo.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här