18 Fakta om Bingo som du inte visste om

0
2257

Bingo har värmt sig in i våra hjärtan och är känt runt om i världen. Det har funnits i nästan 5 århundraden och idag kan du till och med logga in på olika bingo webbplatser och njuta av spelet på din dator eller i din telefon. Här är 18 fakta du förmodligen inte visste om spelet vi alla älskar att njuta av.

1Bingo är bland de mest populära spelen i världen

Med över 8% av världens befolkning som spelar spelet, är Bingo definitivt bland de populäraste spelen och avnjuts av miljoner.

2Populärt spel i över 100 år

Spelet populariserades först av en leksaksförsäljare i New York år 1929, efter att ha beskådat spelet på en mässa i Jackson, Georgia.

3Populärt spel online

Online-bingo har revolutionerat hur vi väljer att spela Bingo idag. Med tillkomsten av bingo på nätet har spelarna möjlighet att vinna pengar när de vill. Mängden spelare har sedan introduktionen på nätet ökat exponentiellt, och med chattfunktioner förblir bingo ett socialt spel även där.

4Spelets ursprung

Spelet har funnits sedan 1530-talet. Det härstammar i Italien tillbaka till renässansens era och kan spåras till Lo Giuoco del Lotto d’Italia, det italienska nationella lotteriet.

5Fler kvinnliga spelare

Enligt statistiken är 20% av Bingo-spelare män, medan resten är kvinnor. Vid år 2012 hade 2,5 miljoner kvinnliga spelare i Storbritannien haft sitt favoritspel från online bingo-webbplatser.

6Bingo kan lindra stress och öka hjärnans aktivitet

Bingo är känt för att lindra stress och öka kognitiva förmågor hos spelare också! Forskare i Southampton University fann att spelar spelet håller din hjärnans trim och att bingospelare i allmänhet är mer mentalt smidiga än icke-bingospelare. Detta är definitivt en av de bästa bingo fakta!

7Ursprung till Keno

Du vet det populära spelet Keno? Tja, Bingo är ursprunget till det spelet.

8Bingo-spelare och vidskeplighet

Bingospelare tenderar att vara mycket vidskepliga när det gäller spelet och framför allt sifrorna. Vissa tror på att ha klenoder med sig, lyckliga pennor, lyckonummer och vissa specifika färger på sina märkpennor. Vissa har till och med turstolar, kläder och underkläder. Bli inte förvånad om du ser någon gå runt sin stol tre gånger innan de sitter sig ner.

9Lila är turfärg nummer ett

De flesta bingospelare föredrar deras pennfärg att vara lila.

10Utbildningsverktyg

Tyskarna använde faktiskt ett spel som liknar Bingo för att lära eleverna historia och att lära sig siffror.

11Populärt bland unga

Medan många associerar bingo med den äldre publiken blir spelet nu mer populärt hos en yngre publik. Det beräknas att den genomsnittliga bingoåldern för närvarande sitter vid ca 30 år gammal.

12Många namn

Bingo heter av olika namn över hela världen. På platser som Australien och Indien är det fortfarande känt som ”Housie”.

13Beano blir Bingo

När det gäller ursprunget till namnet så hette spelet först Beano, och var ett brädspel. Man tror att bingo fick sitt namn när en spelare råkade ropa ropade ”Bingo!” i stället för Beano då spänningen blev för hög.

14Bingo för välgörenhet

Spelet är den första satsningen på välgörenhetsorganisationer i världen.

15Motivation att spela

Överraskande, att vinna en jackpot pris rankas 5: e på listan med anledningar till varför folk älskar att spela detta spel. De gör det mest för roligt och socialisering

16Vinnande kombinationer

I en vanlig Bingo-biljett kan en spelare faktiskt det förekomma över en miljon olika vinnande kombinationer.

17Bingojobb

Det finns en växande bransch runt Bingo idag. Med tillgången till bingosidor där du kan spela med telefonräkningen har en kombination av ny teknik och ”Bingo ekonomin” bidragit till anställning av över 20 000 personer.

18Spelets varaktighet

Ett bingospel kan normalt vara från 4 till 10 minuter, men i genomsnitt har en spelare chansen att vinna var sjätte minut.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här