YoBingo köps upp av brittiska spelkoncernen Rank Group

0
1732
YoBingo
Galna lekar på roliga bingosajten YoBingo.

I veckan köptes den spanska bindosajten YoBingo.es av Rank Group för uppskattade 21 miljoner Euro.

Rank Group fortsätter att utöka sin portfölj och bekräftar sitt mål att stärka sin närvaro på den spanska marknaden genom det senaste uppköpet av YoBingo.

YoBingo har en exceptionellt stark närvaro inom bingosektorn i Spanien

– Triangelns Bingo

YoBingo är baserat i Malta, men riktar sig till den spanska marknaden. Företaget lanserade sin bingosajt i Juli 2012 och blev snabbt en av Spaniens populäraste onlinekasinon. YoBingo har idag en exceptionellt stark närvaro inom bingosektorn, med en marknadsandel inom bingosegmenter på över 30% i det inhemska Spanien.

Köpet uppskattas till ett värde av 21 miljoner Euro, och gör det möjligt för Rank att uppfylla sitt mål att stärka sin närvaro på den spanska spelmarknaden.

Köpet kommer efter att YoBingo haft ett mycket positivt resultat under 2017, med en omsättning på 10,4 miljoner euro och en EBITDA på 2,5 miljoner euro, vilket är cirka 1,9 procent av den totala spanska marknadsandel.

Förra månaden utsåg Rank också veteranen John O’Reilly som koncernens verkställande direktör. John förvärvades från det konkurrerande företaget William Hill, där han fungerade som icke-verkställande direktör.

Förvärvet av YoBingo Group utökar Rankas digitala fotavtryck i Spanien

– John O’Reilly

O’Reilly hade detta att säga efter affären: ”Förvärvet av YoBingo Group utökar Rankas digitala fotavtryck i Spanien. Spanien är en spännande marknad med hög tillväxt som vi tror erbjuder stark flerkanalspotential. YoBingo-koncernen är en väletablerad verksamhet som vi avser att vidareutveckla och att sälja till våra etablerade spanska kunder.”

Det är svårt att inte se detta som ett starkt förvärv för Rank, eftersom tillväxtpotentialen inte bara gynnas av YoBingos varumärke, utan även av den spanska marknaden. Som helhet utgör affären en mycket stark möjlighet för gruppen. För att maximera detta förvärv, kommer Rank sannolikt att framöver försöka utöka YoBingos slotsutbud, i och med att online-slots endast introducerades på den spanska marknaden år 2015. Slots och Bingo kommer tillsammans ge ett bra tillfälle för kundförvärv i regionen.

Vi har själva inte hunnit provat på YoBingo än. Har du testat att spela YoBingo? Dela med dig i kommentarerna här nedan – vi vill veta!

Läs mer om Rank Group Plc.

Du kan spela YoBingo här (obs, denna bingosajt är på spanska).

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här